Luokat

Mekkoja pluskokoisille – hyvin pukeutuneena joka tilaisuuteen

Olitpa toimistossa, ystäviä tapaamassa tai vieraana häissä – kauniissa mekossa tukevampikin esiintyy aina edukseen. Edulliset leikkaukset ja laskeutuvat materiaalit kaunistavat vartaloa ja korostavat naisellisuuttasi. Siksi mekot ja leningit sopivat erityisen hyvin kookkaille naisille. Kun mekon leikkaus on oikea, se tuo esiin positiiviset muotosi ja johtaa katseet pois ongelma-alueilta. Siksi suunnittelemme mekot erikseen isokokoisille. Materiaalit myötäilevät vartaloa korostamatta sitä liikaa tai ahdistamatta. Löydät taatusti mekon, joka saattaa muotosi edulliseen valoon. Mekolla pukeudut asianmukaisesti sekä työhön että vapaa-aikaan.

Millainen mekko mihin tilanteeseen?

Tarjoamme kaupassamme monia erilaisia leikkauksia ja tyylejä. Jotkin mekot ovat kuitenkin edullisempia muodokkaille naisille kuin toiset. Lisäksi on huomioitava se tilanne, johon pukeudutaan. Työkokouksiin ja muodollisiin tilaisuuksiin sopivat yksiväriset ja hillittykuvioiset, lyhyt- tai ainakin tynkähihaiset mekot. Kotelomekot ovat niihin hyvä valinta. Mekko on suoralinjainen ja vailla poimutuksia tai applikaatioita, jotka korostaisivat ongelma-alueita. Korkealuokkaiset kankaat ja hillityt värit korostavat klassista ilmettä. Kutsuille tai juhlatilaisuuksiin voit pukeutua hieman rohkeammin. Iltapukujemme valikoimista löydät värikylläisiä, aistikkaasti leikattuja mekkoja ja leninkejä isoissa ko’oissa, jotka pukevat kurvikkaitakin naisia erinomaisesti. Valitsitpa sävähdyttävät värit, jännittäviä kuvioita tai erikoisen materiaalin: cocktailmekoissamme ja iltapuvuissamme olet valmis näyttäytymään eduksesi missä tahansa juhlatilaisuudessa. Vapaa-aikaan ja lomalle ovat omiaan mukavat ja käytännölliset mekot, jotka eivät kuitenkaan näytä tylsiltä. Valitse vaikkapa ilmava maksimekko kesäisin painokuvioin. Ellet tunne oloasi kotoisaksi hihattomissa vaatteissa, yhdistä lempimekkoosi tilanteesta riippuen elegantti bleiseri, rento neuletakki tai kevyt pusero.

Miten löydän sopivan mekon verkosta?

Kun etsit ison koon mekkoja, tulet huomaamaan, että myymälöiden tarjoama on niukka. Me taas tarjoamme verkkokaupassamme runsaat valikoimat mekkoja eri kuoseissa, väreissä ja tyyleissä. Virheostojen välttämiseksi on hyvä tietää, millaiset vaatteet ovat sinulle eduksi ja mitä vartalonosia kannattaa tuoda esille. Tässä muutama vinkki: Vaaleat ja voimakkaat värit ja isot kuviot herättävät huomiota ja korostavat verhoamiaan kehonosia. Tummilla väreillä ja pienillä kuvioilla sen sijaan on häivyttävä vaikutus ja ne saavat sinut näyttämään hoikemmalta. Ison koon mekkojen on oltava leikkaukseltaan juuri sinun vartalollesi sopivia, jotta kurvikkuutesi pääsee oikeuksiinsa. Jos lantiosi ja reitesi ovat leveät, kannattaa valita vartalonmyötäinen mekko. Se korostaa hoikkaa vyötäröäsi, kun taas ongelma-alueet peittyvät mekon leveisiin helmoihin. Runsaspoviset naiset voivat pukeutua väljään tunikaan ja kapeisiin, hyvin istuviin farkkuihin.  Pyri korostamaan vaatetuksellasi aina niitä vartalonosia, joihin olet tyytyväinen. Ulla Popkenilta löydät jokaiseen tilanteeseen sopivat mekot ko’oissa 42 – 62. Joitakin malleja on tarjolla myös koossa 68. Tutustu runsaisiin valikoimiimme ja löydä jo tänään tulevan kauden mekkosuosikkisi.

Monipuolinen mekkovalikoima plusko’oissa

Ulla Popken mekkovalikoima on todella laaja. Etsitkö mekkoja erilaisilla pääntievaihtoehdoilla, hihallisia tai hihattomia, lyhyitä tai pitkiä mekkoja, neule- tai kangasmekkoja? Täältä löydät aina sopivan mekon.

Ulla Popkenin ostajat seuraavat trendejä ja metsästävät jatkuvasti mitä erilaisimpia inspiraationlähteitä valikoimien laajentamiseksi. Muotinäytökset ja museokäynnit ovat perinteisiä idealähteitä. Nykyään suunnittelijat saavat vaikutteita myös bloggareilta ja verkkovaikuttajilta trendien ja tyylien suhteen. Ostajamme käyvät säännöllisesti matkoilla tutustumassa isokokoisten naisten muotiin mitä erilaisimmissa kaupoissa kautta maailman. Kaikkialle levinnyt katumuoti vaikuttaa nykyään muodokkaiden naisten vaatteittemme suunnitteluun.

V-pääntie saa kaula-aukon näyttämään pidemmältä

  • Oikea materiaali mekkoihin

Sopivien materiaalien valinta on meille erittäin tärkeää. Juuri suuren koon mekoissa on tärkeää valita sopiva kangas, jotta vaate tuntuu mukavalta päällä ja istuu hyvin. Usein niihin käytetään Punto di Roma -neulosta eli romanit-jerseytä. Se kietoutuu pehmeästi vartalon ääriviivoille muotoja tasoittaen. Asuyhdistelmästä riippuen voit valita tämän materiaalin niin arkeen kuin juhlaankin.

Laadukas jersey sopii arkeen. Luonnonmateriaalit kuten viskoosi ja pellava ovat erityisen miellyttäviä päällä, koska kuidut ovat hengittäviä. Yleisesti kannattaa kankaan valinnassa kiinnittää huomiota kepeästi laskeutuviin kankaisiin, mutta liian keveitä kankaita kannattaa varoa, koska ne saattavat noudattaa vartalon muotoja liian tarkkaan.

Mekot isoissa ko’oissa

Ongelma-alueet piiloon oikealla mekolla
Mekkoja suunnitellessaan vaatesuunnittelijat kiinnittävät huomiota asiakkaidemme mittasuhteisiin. Siksi mekkovalikoimamme kattaa koot 42 – 48 ja sen ylikin! Erityisesti ongelma-alueet, kuten vatsa, käsivarret, reisi, lantio ja takapuoli, piilotetaan kauniin trendikkäästi. Suunnittelijat valitsevat mekkojen muodot tiettyjen kriteerien mukaan; kriittiset kohdat, kuten olkavarret, polvet ja niska, halutaan peittää. Mekkojen isot pinnat katkaistaan saumoilla, poimuilla ja koriste-elementeillä vartaloa hyväillen. Mekkojen käyttömukavuuteen kiinnitetään suurta huomiota, ja siksi mekkoihin ommellaan halkioita tai mansetteja, jotta vaatteessa on helppo liikkua. Myös vaatteiden viimeistelyssä vaaditaan korkeaa laatua. Vaatteen pitää olla helppo pukea ja riisua.

Kuten Ulla Popkenin suunnittelija Kathrin sanoo, tavoitteena on asiakkaan sataprosenttinen tyytyväisyys. Kookkaille naisille suunnittelemillaan mekoilla hän pyrkii saattamaan vartalon parhaaseen mahdolliseen valoon. Kauniita mittasuhteita korostetaan ja tuodaan esille. Asiakkaan ei tarvitse arastella myönteisten piirteidensä, kuten kauniin dekolteen tai vyötärön, esilletuomista.

Kathrin suosittelee A-linjaisia mekkoja tai kotelomekkoja poimutuksella tai ilman. Näissä mekoissa esimerkiksi epäsymmetrinen poimutus vyötäröllä luo kauniin, naisellisen siluetin. Lisäksi poimut piilottavat tukevat reidet. Monet asiakkaamme esiintyvät edukseen myös X-mekoissa. Näissä yläosan leikkaus on vartalonmukainen, kun taas hame on kellomainen. Yleisesti suositaan mekkoja, jotka eivät ole liian väljiä ja joissa vyötärö on erotettavissa.

X-vartalo hetkessä vyöllä

Vyöllä voi korostaa vyötäröä erinomaisesti.         

Mekot painetuista kankaista trendinä

Jos mekkoa käytetään lähinnä arkioloissa, ovat pienet painokuviot sopivia. Ajankohtaisia ovat tällä hetkellä kukkakuviot – niin isot kuin pienetkin. Suosiossa ovat myös abstraktit, koristeelliset kangasmalit, kuten kashmir. Erikoisemman vaikutelman saa aikaan reunapainatuksilla. Uusimpia suuntauksia mekkojen painokankaissa ovat graafiset painatukset, sumennetut kukkakuviot ja batiikit. Muodissa ovat myös kukka- ja viidakkokuviot todella vahvoissa väreissä.

Jokainen vuodenaika ja kausi tuo mukanaan monia uusia trendejä. Painetuissa mekkokankaissa on erilaisia käyttömahdollisuuksia: leopardi- tai ruutupainatuksessa voi olla sekä arkista rentoutta että myös arvokkuutta ja tyylikkyyttä iltatapahtuman asusteena. Se, missä tilanteessa mihinkin voi pukeutua, riippuu eritoten materiaalista ja henkilökohtaisesta tyylistäsi. Arkimekkoihin kuuluvat lähinnä jerseymekot sekä Tencel- ja farkkumekot. Ne voivat olla yksivärisestä tai kuviollisesta kankaasta.

Hyvin istuva mekko

Suuren koon mekon löytäminen itselle istuvassa mallissa on tyyppikohtaista ja yksilöllistä. Yleensä Ulla Popkenilla yläosat ovat väljiä ja alaosat enimmäkseen suoria. Sillä hoikkasäärisiä ja yläosaltaan O:n muotoisia asiakkaita ei voida rinnastaa naisiin, joiden vartalo muodostaa X-linjan. O-tyypin naisten kannattaa suosia empiremekkoja, joissa on sauma rinnan alapuolella. Rinnanaluksen korostaminen saattaa lantion ja vatsan edullisempaan valoon. Ison koon mekon oikea pituus riippuu vartalon muodosta. Vartalon pituudesta riippuen mekon helma on parhaimmillaan polvien tai pohkeiden korkeudella. Asiakkaat kysyvät tämän tästä: ”Millainen mekko mille vartalolle?” Seuraavassa on muutama vinkki:

  • X-tyypin naisten kannattaa korostaa vartalon keskikohtaa ohuilla vöillä tai vyötärösaumoilla
  • Rintaville ja V-tyypin naisille suosittelemme lyhempiä tunikamekkoja, joissa on syvä V-aukko
  • O-tyypin naisten kannattaa valita peittäviä vaatteita ja välttää liian ohuita materiaaleja

Periaatteessa pätee, että kaunis kaula-aukko vetää katseet pois ongelma-alueilta.

Ulla Popkenilta saat mekkoja muodokkaille eri ko’oissa. Mekon leikkauksesta riippuen koot ovat joko kaksois- tai yksittäiskokoja. Kudotusta kankaasta tehdyissä vaatteissa käytetään yksittäiskokoja istuvuuden varmistamiseksi; neulosmekoissa se ei ole niin välttämätöntä. Materiaalinsa ansiosta jerseymekot sopeutuvat vartalon muotoihin. Yleisesti ottaen mitä vartalonmukaisempi leikkaus mekossa on, sitä todennäköisemmin mitoitus on yksittäisko’oissa. Kaksoiskokoja käytetään lähinnä väljille mekoille.

Oikeat alusvaatteet mekon alla

Suunnittelijamme Kathrin suosittelee mekon alle vartaloa muotoilevia alusvaatteita. Sopiva alusvaate on usein huomaamaton, mutta kohentaa kokonaisvaikutelmaa! Muotoilevat shapewear-alusvaatteet ovat keskeisiä mekkosi istuvuuden kannalta. Vältä siis alusvaatteissa pitsejä, koriste-elementtejä ja painokuvioita ja valitse mieluummin saumattomat ja ihonväriset rintaliivit.

Isojen kokojen alusvaatteisiin

Mikä asuste mekon päälle?

Etsitkö vielä sopivaa asustetta mekon päälle? Ulla Popkenilla niitä on suuri valikoima. Miten olisi kevyt neulebolero tai avoin neuletakki cardiwrap? Tärkeisiin tilaisuuksiin sopii aina bleiseri. Jos mekkoa käytetään lähinnä arjessa, voit valita farkkutakin, nahkatakin tai trendikkään motoristitakin. Ehdottomia varusteita ovat tätä nykyä myös pusakat, joita voi käyttää teemasta riippumatta. Tyylistä ja vaatteen muodosta riippuen mekon päälle voi vetää myös lyhyen jakun, neuletakin tai mekonpituisen liivin.

Kengät ja asusteet mekon seuraksi

Myös kenkiä ja asusteita Ulla Popkenin valikoimissa on runsaasti. Kenkien pitää olla mukavat jalassa. Erityisen muodikkaita ovat tennarit! Valkoiset tennarit sopivat erinomaisesti esimerkiksi farkkumekkoon. Pitkä kaulaketju sopii mekkoon aina, koska se saa sinut näyttämään pidemmältä.

Uusinta uutta mekoissa

Juuri nyt hihoihin kiinnitetään erityistä huomiota. Niitä koristellaan esimerkiksi röyhelöillä ja poimutuksilla. Etenkin mekoissa röyhelöt ja poimutukset ovat paikallaan. Sen sijaan helmet kannattaa sijoitella huomaamattomammin. Trendikäs on myös choker-kaula-aukko, jossa kaulaa koristaa mekon materiaalista tehty ohut nauha. Myös smokkirypytys mekossa vetää katseet puoleensa. Mekon pitää olla helppohoitoinen. Mekot pitää voida pestä vähintään 30 asteessa. Jerseymekkoa ei tarvitse välttämättä silittää, mutta se kannattaa, jos mekossa on isoja laskoksia. Jos mekossa on foliopainatusta tai  jakardikuviointeja, se kannattaa pesettää pesulassa. Ulla Popken pyrkii suunnittelemaan mekot siten, että ne voidaan pestä kotona.

Iltapukuja muodokkaille

Juhlatilaisuuksiin Ulla Popken tarjoaa suuren valikoiman erilaisia iltapukuja isoissa ko’oissa. Kukkakuoseista maksimekkoon ja lepakkohihoista kietaisumekkoon - jokaiselle vartalotyypille löytyy juuri sopiva malli. Meiltä löydät täydellisiä iltapukuja XXL-koossa. V-kaula-aukot korostavat tiimalasivartaloa ja saavat kaulan näyttämään pidemmältä. Koriste-elementit vyötäröllä, kuten helmet, vetävät katseet edulliseen kohtaan. Suurten kokojen iltapuvuissa runsas alaosa tasapainottaa kokonaiskuvaa kauniisti. Lisäksi se pidentää vyötäröä. Myös leveä helma on aina hyvä valinta, koska se saa takapuolen näyttämään pienemmältä. Näin vaate vaikuttaa tasapainoiselta. Mekot, joissa on esimerkiksi pystysuuntaisia muotolaskoksia tai muotosaumoja, vaikuttavat aina edullisesti – ne saavat sinut näyttämään pidemmältä ja hoikemmalta.

Rentoja vaatteita toimistoon

Etsitkö sopivia bisnesvaatteita ja tarvitsetko mekon toimistoon? Slinky-jerseystä valmistetut mekot ovat erinomaisia istumatyön tekijöille. Kietaisumekot ovat hyvä vaihtoehto , koska jo leikkauksellaan ne muodostavat vyötärölle istumalaskokset. Kotelomekot ovat omiaan bisnesasusteena. Nämä mekot sopeutuvat vartalon muotoihin täydellisesti. Paitsi mekon tyyli, myös sen pituus on erittäin tärkeä. Tämä mekko yltää aivan polvien yläpuolelle. Hienoa, kun pääset näyttämään sääresi ja vaikutat pidemmältä.

Perinteiset mekot – dirndl-kansanpuvut

Dirndl-muoti elää loistoaikaansa! Näitä kansanpukuja ei näe ainoastaan Münchenin Oktoberfestissä, vaan ne ovat yleisesti käytettyä muodikasta perinnettä. Dirndl-mekkoja on tarjolla eri väreissä ja malleissa. Dirndl-mekossa on tärkeää, että rusetti on oikeassa paikassaan! Se voi ratkaista, miten ilta kehittyy. Vanha esiliinasääntö sanoo: rusetti vasemmalla merkitsee, että olet vielä vapaa ja katselet ympärillesi sillä silmällä. Tutustu Ulla Popkenin kansanpukujen runsaaseen valikoimaan.
 

Usein kysyttyä isojen kokojen mekoista

Mitkä kengät sopivat ison koon mekon kanssa?

Se, millaisia kenkiä voit käyttää ison koon mekon kanssa, riippuu eniten omista mieltymyksistäsi ja sekä kyseessä olevasta tilaisuudesta. Ilmavaan kesämekkoon sopivat matalat kangaskengät, hulmuavaan maksimekkoon käyvät hyvin sandaalit, ja elegantit korkokengät viimeistelevät vartaloa korostavan kotelomekon.

Millainen ison koon mekko sopii tukevalle keskivartalolle?

Jos etsit ison koon mekkoa, jossa keskivartalosi ei korostu epäedullisesti, suosittelemme A-linjaista mekkoa, joka levenee rinnasta alaspäin. Voit valita myös yläosastaan vartaloa korostavan mallin, joka laskeutuu keveästi vyötäröltä.

Miksi laskeutuvat materiaalit ovat eduksi suuren koon mekoissa?

Hyvin laskeutuvat materiaalit ovat omiaan ison koon mekkoihin, koska ne myötäilevät vartalon muotoja kauniisti. Lisäksi niiden etuna on tarvittava liikkumisväljyys, jotta olosi on hyvä joka tilanteessa. Etenkin viskoosi on materiaali, jota myönteisten ominaisuuksiensa vuoksi suositaan ison koon mekoissa.
 

Näytä enemmän
ylös