Luokat

Kauniita kenkiä naisille myös suurissa ko’oissa

Useimmat meistä ovat jalkojensa päällä suuren osan päivästä. Silti niihin ei useinkaan kiinnitetä sellaista huomiota kuin muihin kehonosiin. Etenkin jalkineet eivät saa ansaitsemaansa arvoa. Monet naiset tarvitsevat erikoisleveitä suuren koon kenkiä, jotta jalkineet eivät paina ja olo tuntuu hyvältä. Jos olet muodoiltasi kurvikkaampi ja kiloja on kertynyt hieman liikaa, jalkasi saattavat tarvita kengissä hieman enemmän tilaa leveyssuunnassa. Siksi Ulla Popken tarjoaa, erityisiä suurten kokojen naisten kenkiä, joissa jalalle on tilaa kummallakin sivulla – monissa ko’oissa.

Suuren koon kengissä tärkeää on etenkin jalkaterän leveys

Kenkien valmistajat ottavat enimmäkseen huomioon vain jalan pituuden ja määrittävät kengän koon sen mukaan. Leveyteen ei useinkaan kiinnitetä huomiota, vaikka esimerkiksi kahdet eri jalat, joiden kengännumero on 43, voivat olla erilevyisiä. On kuitenkin olemassa kenkiä, joita valmistetaan useissa leveyksissä. Jotta löydät oikeanlevyiset kengät, on pidettävä mielessä, että lestin leveydet ilmaistaan kirjaimilla eikä numeroilla. F on kapein ja M levein lesti. Usein jo G- ja H-lestit riittävät suurten kokojen kenkiä tarvitseville. Myös mallien valikoima on yhtä suuri kuin yleensä kaupoista saatavissa kengissä. Tarjolla on runsaasti eri tyyppejä muodikkaista puolikengistä ajattomiin saappaisiin. Erikoisleveän lestin lisäksi näillä kengillä on useimmiten muitakin etuja. Muodikkaat ja erittäin mukavat jalassa ovat esimerkiksi kauriinnahkaiset mokkasiinit, joissa sivuilla joustinosat helpottavat kenkien jalkaanpanemista. Samanlaiset jousto-osat on myös matalissa kiilakantaisissa ballerinoissa. Tämä kantamuoto saa sääret näyttämään pidemmiltä. Monissa näistä puolikengistä on luistamaton pohja ja vaihdettavat pohjalliset. Luonnollisesti valikoimissa on myös avoimia kenkiä, kuten sandaaleja ja pistokkaita kesään sekä lenkkareita liikuntaan. Myös korkokenkiä on saatavissa leveillä jaloille; ne ovat paitsi elegantteja, myös vankkojen korkojen ansiosta myös miellyttäviä jalassa.

Mukavaa menoa varsikengissäkin

Varsikengissä kuten saappaissa ja nilkkureissa ratkaisevaa ei ole ainoastaan lestin leveys, vaan myös varren leveys. Onhan suurten kokojen kengissä huomioitava leveyden tarve koko pituudelta jalkapohjasta reisiin, jotta jalkineet tuntuvat miellyttäviltä. Nilkkureissa joustinosat tekevät kengistä miellyttävämpiä ja kauniimpia, ja kenkien vetoketjut helpottavat pukemista ja riisumista. Meillä on naisellisia, matalakorkoisia naisten kenkiä myös koossa 44, jotka sopivat erinomaisesti jokaiseen päivään ja moniin asukokonaisuuksiin. XL-leveät varret takaavat saappaiden hyvän istuvuuden, ja joustinosilla jalkineiden mukavuus vain paranee. Runsaasta ja ajanmukaisesta suurten kenkien valikoimastamme löydät sopivat naisten kengät koossa 42: korkokengät, kivat sandaalit seuraavalle lomalle tai käytännölliset lenkkarit vapaa-aikaan. Voit luottaa siihen, että jalkasi kiittävät, kun ne saavat levätä leveämmissä lesteissä. Tällaisilla malleilla jalkoja ei enää koskaan tarvitse rasittaa puristavilla kengillä. Sitä paitsi suuren koon naisten kengät vakuuttavat myös ulkomuodollaan; ne eivät levennä jalkaa, vaan verhoavat sen naisellisesti täydentämään asukokonaisuutta.

Tutustu kenkävinkkeihimme ja jalkinetrendeihin

Anna tukeville jaloillesi tilaa leveillä lesteillä
Kauniit kengät ovat ehdoton osa myös isokokoisten naisten muodikasta pukeutumista. Mikään ei hoikista sääriä niin nopeasti ja tehokkaasti kuin oikein valitut jalkineet. Ulla Popkenin verkkokaupasta löydät suuren valikoiman erimallisia, edullisia kenkiä. Siellä on kenkiä normaalista leveisiin lesteihin. Valitsitpa mokkasiinit, ballerinat, korkosandaalit, nilkkurit tai saappaat, kaikki kengät ovat mukavia ja laadukkaita. Sukella värimaailmaamme ja valitse seuraavat suosikkikenkäsi.


Tarvitsetko leveät kengät, joissa jalat voivat hyvin ja käveleminen on miellyttävää? Lue tästä kaikki tietämisen arvoinen leveälestisistä kengistä.

Leveämpi ja miellyttävämpi: näin tunnistat juuri sinulle sopivan kengänleveyden

 • normaalit – tukevat jalat: määritä jalkasi leveys
 • jalan pituus
 • eri varsityypit
 • mukavat kengät vaihdettavilla pohjallisilla
 • loistoa kiiltonahkakengillä
 • 10 vinkkiä kenkien ostoon
 • kenkien hoito-ohjeita
 • kenkätermejä

Leveämpi ja miellyttävämpi: näin tunnistat juuri sinulle sopivan kengänleveyden

Niin erilaisia kuin ihmiset ovat, niin erilaisia ovat myös heidän jalkansa. Jotta löydät juuri sinulle sopivat kengät ison koon asuusi, ota huomioon paitsi kengänkokosi, myös jalkasi leveys.


Jalan leveydestä riippuu miten kapealla tai leveällä lestillä kengät pitää olla tehty. Lestin leveys ilmaistaan kirjaimilla G (= mukavan leveä normaalinlevyisille jaloille), H (= mukavan leveä normaaleille tai tukeville jaloille) ja K (= erittäin leveä tukeville jaloille).


Leveässä kengässä on – normaalilestiin verrattuna – leveämmäksi leikattu pohja. Kengän muotoilu sinänsä on sama, mutta malli on tarjolla useilla lestinleveyksillä.


Mitä leveämpi jalka, sitä leveämpi myös kengän pitää olla. Valitse naisten kenkiin G-leveys, H-leveys tai jopa K-leveys. Se kannattaa, sillä oikealla lestillä jalalla on tarpeeksi tilaa. Jalka ei puristu eikä se luista kengässä kävellessäsi.

Normaalit – tukevat jalat: määritä jalkasi leveys

Etsitkö edullisia, erityisen leveävartisia naisten jalkineita? Saat selville tarvitsetko leveät kengät suuressa koossa, kun määrität kengän leveyden päkiän mitan avulla. Mittaa jalan leveimmän kohdan ympärysmitta päkiälinjasta.


Vinkkejä mittaukseen:

 1. Istuudu ja aseta jalkaterä koko pituudeltaan lattiaa vasten.
 2. Kierrä mittanauha pohkeen leveimmän osan ympäri.
 3. Lue mitta seuraavaan senttimetriin.
Kengän kokoLeveys (cm)
3822,923,424,4
3923,323,824,8
4023,724,225,2
4124,124,625,6
4224,52526
4324,925,426,4
4425,325,826,8
Kengän koko38394041424344
Jalan pituus (cm)24,224,925,526,226,827,528,2


Vinkkejä jalkaterän pituuden mittaamiseen:

 • Aseta paljas jalka paperiarkille. Merkitse paperiin kantapää ja varpaiden kärki. Mittaa pituus viivaimella senttimetreinä.
 • Mittaa toinen jalka samalla tavalla.
 • Kengän kokoa määrittäessäsi pidempi jalkaterä on ratkaiseva. Saat selville kengän koon vertaamalla taulukon jalan pituuden senttimetrimääriä oman jalkateräsi pituuteen.

Eri varsityypit


Ballerina
kevyt, päältä avoin, pyöreähkö lesti, matala korko


Korkokenkä
klassinen, elegantti, edestä avoin, keskikorkea tai korkea korko, ei kiinnittimiä


Puolikenkä
helposti puettava, matala, nilkan alle ulottuva kenkä


Nilkkuri
nilkkaan asti ulottuva, klassisen muodon kenkä, lyhyt varsi vetoketjulla tai ilman.
Tämän varsityypin muunnelmia ovat saappaat, joiden varsi ulottuu aivan polven alapuolelle (pitkävartiset saappaat) tai polven yläpuolelle (ylipolvensaappaat).


Sandaali
naisellinen muunnos sukupuolettomista unisex-sandaaleista; avoin kantapää, remmit ja puolikorkea tai korkea korko

Mukavat ison koon kengät vaihdettavilla pohjallisilla

Kun kengissä on vaihdettavat pohjalliset,  ne on helppo puhdistaa, tuulettaa tai lopulta vaihtaa, jotta hygienia säilyy. Vaihdettavuudesta on se etu, että voit itse valita millaiset pohjalliset laitat kenkiin  Vaihdettavilla pohjallisilla kenkien käyttömukavuus paranee. Pohjalliset mukautuvat koko jalan anatomiaan: varpaista kantapäähän. Pohjallisen ansiosta hyvin istuva kenkä säästää lihaksia ja jänteitä. Kipuja ehkäistään siis tehokkaasti jo ennakolta.

Sporttisia kenkiä Ulla Popkenilta

Haluatko pysyä muodin mukana ja etsitkö sporttisia tennareita? Tutkipa suurten kokojen tenniskenkien ja lenkkareiden valikoima. Löydät monia värejä ja malleja. Kengissä on joustava ulkopohja ja pehmeä sisäpohja, mikä on tärkeää käyttömukavuuden kannalta. Nauhakengissä on sisäpehmusteet ja ilmavat memory foam pohjat, jotka huolehtivat tuuletuksesta. Memory-pohjan etuna on, että se mukautuu jalkaan laitettaessa jalan muotoihin ja riisumisen jälkeen taas palautuu entiseen muotoonsa. Tutustu valikoimamme Skechers-merkin hengittäviin lenkkareihin.

Ballerinoja moneen menoon

Ballerinat ovat osoitus siitä, ettei eleganttien naistenkenkien tarvitse olla epämukavia. Ballerinojen suuri etu on niiden käytännöllisyys: Ne sujahtavat nopeasti jalkaan ja tuntuvat mukavilta! Ulla Popkenilta saat mokkasiinit tai ballerinat jopa leveillä H- tai K-lesteillä. Joustavat stretch-sivuosat tekevät kävelystä miellyttävää.


Loistoa kiiltonahkakengillä
Kiiltonahkakengät antavat loistoa asuusi. Nämä kengät valmistetaan joustavasta kiiltonahasta eli lakeerista. Tällainen nahka myötäilee lestin muotoja erinomaisesti. Materiaali on erittäin kiiltävää ja sopii siksi juhlatilaisuuksiin ja vaikkapa joulunviettoon.

10 vinkkiä kenkien ostoon

 • Sovita kenkiä kaikessa rauhassa.
 • Älä ota uusia kenkiäsi käyttöön sellaisena päivänä, jolloin joudut kävelemään paljon. Muutoin ne saattavat aiheuttaa jalkoihin painaumia tai jopa rakkoja.
 • ”Sisäänaja” kenkiä aluksi vähintään puoli tuntia.
 • Suosi nahkakenkiä.
 • Jos joudut seisomaan tai kävelemään pitkiä aikoja, leveät jalkasi pitävät vaihdettavista pohjallisista.
 • Tarkista, että kenkien kiinnitys vaikuttaa kestävältä.
 • Sovita kenkiä mieluummin iltapäivällä tai illalla, koska jalat pyrkivät turpoamaan jonkin verran päivän mittaan.
 • Testaa kenkien mukavuutta kävelemällä eri tyyleillä.
 • Vaihda kenkiä päivittäin, jotta ne ehtivät tuulettua ja kuivua jalkojen hikoilulta.
 • Jalkaterät ovat usein eri pituiset; oikeakätisillä oikea jalka on usein pidempi, vasenkätisillä vasen jalka. Siksi kannattaa aina sovittaa kumpaakin kenkää.

Kenkien hoito-ohjeita

Arkikäytössä kengät altistuvat väistämättä verrattain suurelle rasitukselle. Kenkiä kuluttavat esimerkiksi lika (= hankaava vaikutus), märkyys (= rasvaus- ja väriaineiden liukeneminen), pintaan kohdistuvat törmäykset ja hankaukset (= mekaaninen vahingoittuminen). Lisäksi nahkaa kuluttavat jatkuvasti jalkahiki, veto, paine ja kävelyliikkeet. Siksi nahkakenkiä on hoidettava säännöllisesti.


Sileästä nahasta tehtyjä kenkiä hoidetaan puhdistamalla pinnat perusteellisesti, voitelemalla ne ohuesti kenkävoiteella ja lopuksi kiillottamalla. Näin kengät saavat jotakuinkin kattavan suojakalvon, joka – etenkin kovaa (rasioissa myytävää) vahaa käytettäessä – suojaa nahkapintaa hyvin, saa sen kiiltämään ja estää likaantumista. Kovaan rasitukseen joutuville jalkineille (työsaappaat, vaelluskengät jne.) on olemassa erityisiä hoitoaineita, kuten vahoja, nahkarasvoja ja muita.


Karkeapintaisten nahkojen (mokkanahka ja nubukkinahka) pinta on erittäin huokoinen. Siksi niistä valmistettuja kenkiä on harjattava huolella säännöllisesti, jotta pöly saadaan niistä pois. Kenkien likaantumista estää myös ajoittainen käsittely kyllästysnesteellä tai  suihkeella. Niillä on myös tietyssä määrin vettähylkivä vaikutus. Haalistuneiden kenkien väriä voi vahventaa juoksevalla, sienellä levitettävällä kenkävärillä. (Sieni on useimmiten jo pullossa mukana.)


Nahkapohjia voi hoitaa siihen tarkoitetuilla erikoisöljyillä. Tämä käsittely vähentää hankautumista ja tekee pohjasta vettähylkivämpää.


Jos läpikastuneiden kenkien kuivumista nopeutetaan korkealla lämpötilalla (säteilylämmöllä tai liian lämpimällä ilmalla), nahan kuidut saattavat kärsiä peruuttamattomista kemiallisista muutoksista. Silloin nahka kovettuu. Se haurastuu ja saattaa murtua tai revetä. Tämä pätee sekä nahkavarsiin että nahkapohjiin. Siksi läpimärät kengät kannattaa vain täyttää sanomalehtipaperilla, joka imee nahasta kosteuden. Paperi on vaihdettava säännöllisin välein. Parasta on, jos ilma ympäröi kenkää joka puolelta. (Nahkapohjaiset kengät voi ripustaa pyykkinarulle.) Kuivumisen loppuvaiheessa kenkään kannattaa laittaa lesti, jotta jalkine kuivuu oikeaan muotoonsa.

Kenkätermejä

Vuori- ja sisäpohja: suorassa kosketuksessa jalkaan. Se on yleensä valmistettu nahasta tai synteettisestä materiaalista. Pehmusteet kantapään ja päkiän alla tekevät kengästä miellyttävämmän käyttää. Nahkainen vuori imee kosteutta ja tasapainottaa siten jalan kosteusoloja.


Ulkopohja: kengän alaosa. Ulkopohja, johon kuuluu myös korko, rasittuu kengän kaikista osista eniten ja kuluu nopeimmin. Sen materiaalina on useimmiten muovi, nahka tai kumi.


Korko: muodin mukaan muuttuva. Nykyään se valmistetaan useimmiten muovista ja verhotaan nahkakomposiittikalvolla tai varren materiaalilla. Korot voivat olla myös läpivärjättyä muovia tai vain pintavärjättyä materiaalia.

Usein kysyttyä leveän K-lestin naistenkengistä

Mikä on naisten kenkä K-lestillä?

Kenkien leveyden järjestelmä kattaa muun muassa seuraavat lestinleveydet: E (kapeat jalat), F ja G (normaalikoot) sekä leveämmät H, K, L ja M.  K-leveyden naistenkengät erottuvat muista malleista siinä, että ne ovat huomattavasti leveämpiä. Niiden leikkaus jättää jaloillesi riittävästi tilaa puristamatta mistään. Näin vältät painaumia.

Mistä materiaaleista naisten K-lestin kengät on tehty?

Materiaalien suhteen K-leveyden kengät eivät eroa normaalikoon kengistä. Tämän leveyden kengät valmistetaan luonnonmateriaaleista, kuten nahasta, joka mukautuu ajan myötä jalan muotoihin, sekä tekokuiduista. Nekin ovat mukavat jalassa, koska ne ovat kevyempiä ja ilmaa läpäiseviä.

Miten saan selville, tarvitsenko K-lestin kengät?

Voit selvittää tarvitsetko leveät K-lestin naistenkengät, kun mittaat jalkasi ilman sukkia. Kierrä mittanauha jalkaerän paksuimman kohdan ympäri ja katso ympärysmitta. Mittaus on parasta tehdä illalla, koska silloin jalat ovat yleensä hieman turvoksissa eli paksuimmillaan. Sitten voit tarkastaa kokotaulukoista, sopiiko K-lesti sinun jaloillesi.
 

Näytä enemmän
ylös